Hur lyckat?


Bilden har ingenting med inlägget att göra förutom att dockan kanske ser lika uttråkad ut som jag gör just nu.

Min fredagskväll blev inte så lyckad kan man säga. Har suttit vid datorn hela kvällen, mest för att jag verkligen inte har något annat att göra. Huset är tomt och jag har ätit min lyxmiddag på korv och mackaroner. Helt själv medan jag sjöng högt. Det rinner snor ur min näsa och min hals gör ont. Bättre fredagskväll går inte att hitta. Hoppas jag.
Kram

By MollyRustas





Konsert


Isa Tengblad - i våras.

Idag var vår första dag med lektioner. Fast vi hade bara en halv dag så efter lunch slutade vi! Och det är väldigt nice. Men spanskan och matten var ändå ganska kul! Nya lärare som man inte har träffat förut.  Men efter skolan hängde Isa med hem och vi hade tråkigt. Fast inte tråkigt eftersom vi alltid har kul tillsammans. Men vi gjorde inte mer än att bygga på Davids lego och titta på youtube.
Vid halv sju så åker jag in med Isa och Karro till stan och vi ska titta på en konsert. Vem vet jag inte men det var någon himla cool tjej som Isas pappa hittat. Varför inte kolla? Hon kanske är världsstjärna imorgon och då var det jag som upptäckte henne! Haha...
Kram


Skiss två



Detta är min andra skiss jag blev klar med. Och eftersom någon ville se lite utav mitt "knep & knåp" så ritade jag klart den här idag för att kunna visa er! Jag blev faktiskt riktigt nöjd med denna om man själv får säga så. Är det någon som kan komma med lite feedback? Något jag kan göra bättre till nästa gång kanske? Eller något förslag på vad annat jag kan rita!
Kram

Stay real


Djurgården



Foto & Redigering: Emelie Dellby Svensk (jag) - Nikon D3100 + Digital filter

Idag var vi på Djurgården med skolan och hade en liten runda vi skulle gå. Det var inte jättekul då vi gick mer än vi lärde oss. Och sen var det också jätteknäppa frågor... Så nej dagen var inte så lyckad. Men ett plus var iallfall att vi slutade vi halv ett. Kram, hoppas att eran dag var bättre.

Elie Saab

Efter att ha hamnat på designern Elie Saab's websida så föll jag direkt för alla hans underbara kreationer. Han skapar helt otroliga klänningar som jag skulle göra så mycket för att få bära. Klicka dig in på hans sida och hamna i samma trans som jag. Han är helt underbar.

elie8

elie

elie3

elie7

elie2

elie4

elie6

elie9

Elie Saab Fall/Winter 2011 Haute Couture Collection


Hösten har sina sidor



Så här vill Sofia (www.thestoryofsofia.blogg.se) se ut varenda dag i höst och jag kan inte annat än hålla med. Hon har knåpat ihop ett litet collage med fina höstkläder perfekta att liva upp en tråkig dag om några veckor...

Ändring i bloggen

Så att ni också informeras så kommer jag att ändra om lite här i bloggen. Förut så har den här bloggen handlat väldigt mycket om min vardag och vad som händer i mitt liv. Men eftersom det borde vara ganska ointressant för er att läsa om och även för mig att skriva så tänkte jag försöka minska på det. Jag kommer fortfarande att uppdatera dom lite viktigare grejorna men att säga att jag har varit i skolan och det var kul känns då inte lika roligt att skriva...
Istället tänker jag skriva mer om mode och inspiration. Och jag tänker även lägga in fler foton och modellbilder på bloggen. Låter det bra? Kommentera om annat.
Kram




Foto & Redigering: Emelie Dellby Svensk (Jag) Nikon D3100 + Digital filter 52 mm


a perfect outfit


Ny header


Ser du inte headern? Tryck på F5 på ditt tangentbord.


Nu har jag fixat upp headern. Ni kan klaga på att det är dålig upplösning men bättre blir det inte. Fören om någon månad eller så då jag beställt en ny. Allting är stark copyright på eftersom ingenting är tagit från någon annan. Fåglarna har jag själv ritat och scannat in i datorn och texten har jag kommit på alldeles själv.


Stripes & Stars Shorts

Hittade just ett par supersnygga shorts på Chicy.se. 369 kr för dom plus 49kr frakt. Något att tänka på...?



En daglig dos inspiration







Dagens inspiration hämtas från favoritbloggen imfancy.


Davids dag!

Idag fyller min lillebror David år! Så idag handlar allting om den här lilla krabaten! Vi säger stooooort grattis! Kram min älskade lillebror!



Fina David! Ett collage med gammla bilder tagna av skitkameror;)

En tur på stan

Jag sov över hos Isa inatt och vi tittade på The tourist på kvällen. Den var verkligen så bra som alla säger, så se den!
I dag så har vi tillsammans med Thea varit innen i stan och tittat på present till Jenny. Vi hittade två fina saker som hon ska få nu ikväll. Vi ska egentligen sova över men David min lillebror fyller år imorgon så jag måste ju vara där på morgonen! Jag och Isa åker dit om en halvtimme typ så jag måste verkligen duscha nu!
Ha en bra kväll! Kram

Kladdkaka

Imorse vaknade jag med lite blod på kudden. Men det var ändå allt. Jag trodde inte jag skulle sova en blund inatt på grund av ont. Men jag har inte känt någonting! Så himla glad förstår ni. Haha, jag har varit hos Isa med Matilda sen elva imorse. Vet inte riktigt vad vi har gjort. Typ sjungit/spelat, käkat pizza och pratat. Men nu har Matilda gått hem och jag och Isa tänkte baka kladdkaka! Mums säger jag. Men hoppas bara att det går att äta med min tand. (Eller utan den...)
Kram

En uppdatering så att ni inte tror att jag har dött eller något...

Jag har suttit vid datorn hela eftermiddagen/kvällen och spottat blod. Men jag har varken bloggat eller haft ont. Eller dött ifall ni trodde det! Jag har bara inte haft någon lust att skriva. Men tandutryckningen gick sjukt bra och det är meningen att jag ska ha ont nu men nepp. Här händer det inte ett skit. Vi får bara hoppas att det håller i sig över natten.
Jag fick även med mig min tand hem. Någon som vill se en bild? Haha... Snacka om omänsklig.
Kram och God natt


17 Augusti - Hemma!

Äntligen hemma! Camp Gala var helt sjukt kul! Vi badade, busade, snackade, "lekte", dansade och hade superroligt. Nej, det är fan det bästa lägret i världen! Vilsta-lägret var dock en besvikelse. Jag tror inte dom ser mig där nästa år, om inte Camp Gala helt plötsligt kraschar. Vi sov i stugor vilket var sjukt mysigt. Men danslärarna var inte jättebra enligt min smak och lokalerna vi dansade i var också sjukt dåliga. På kvällarna när man på Camp Gala var på äventyrsbad, beachparty och soaré så hade vi lekar och frågesport. Och nej, det var inte speciellt kul. Så det ända som egentligen var ett plus med Vilsta var att man bodde i stugor. Å andra sidan så på Camp Gala kunde man vara med vem man ville. Vilsta var liksom uppdelat i grupper, så att man aldrig ens pratade med dom andra.

Idag är då min dödsdag. Vid lunchtid åker jag inte till stan med både mamma och pappa och rycker ut min tand. Det ska faktiskt inte alls bli roligt. Bara väldigt läskigt. Någon som har gjort det förut? Som snällt skulle kunna dela med sig av sin erfarenhet? Det skulle vara sjukt snällt. För jag håller på att kissa på mig av rädsla...


Bloggpaus - läger

Ligger på min uppblåsbara madrass och vilar upp mig lite. Snart ska jag dansa två timmar med disco och swing. Det ska väl bli kul men jag är lite trött. Som sagt har jag en bloggpaus till på Onsdag när jag kommer hem. Ville bara säga det eftersom det är så måmga som går in ändå och kollar om jag har skrivit något! Hörs på onsdag.

Vintage pink DESTROYED lee DENIM high waisted SHORTS ripped studded



Titta vad jag just hittade! Är inte dom här att dö för? Men det bästa är ändå att man inte behöver dö för dom, för dom kostar bara $ 34 ≈ 229 kr. Fattar ni? Dom är faktsikt väldigt billiga.
Emelie önskar sig...

Direktlänk* Klicka här för att komma till shortsen

Packningen inför Camp Gala och Vilsta 2011

Imorgon bitti åker jag till Göteborg och går på Camp Gala (dansläger). På söndag slutar det men då beger jag mig till Eskilstuna och kör ett till! Haha, på tisdag slutar det och då kommer jag vara helt slutkörd. Inte kul. Men jo, det kommer att bli kul ;)
Idag har jag ju såklart packat som en galning och eftersom jag gillar att kolla vad andra packar när dom åker bort så har jag lite bilder på min packning.



Små söta klänningar att ha på kvällen, vita shorts att ha dom till och även två tröjor. Bikinin är såklart också med!



Lite viktiga saker som paraply, ögonbindel, vattenflaska, ficklampa, (fråga mig inte varför...) solfjäder - så skönt på varmt tåg, necesär, böcker, plånbok, kamera och min älskade pyttelilla kortlek!



Massor med massor utav skor... Såklart.
Discoskor, tossor och tossor med sula. Springskor, smutsiga converse och ballerinor. Där är väl inget jag har missat!? Kanske borde man ha ett par gummiestövlar... Haha



Två shorts jag tränar disco i och ett par jag springer i. Sju träningslinnen. Såklart är fem utav dom från A&F... ;)



Handuk och två T-shirtar att träna i. Notera att den blåa är från Camp Gala förra året. Visst är den störst, bäst och Vackrast? :)



Underkläder är ju också nödvändigt! Den gråa Bh-ån köpte jag i måndags med mamma. Jättenöjd, tycker att den är såhär söt! Sen älskar jag också mina rosa hello kitty - strumpor! Gosigast i världen.

 

Två veckors packning för sex dagar. Ja, så går det när Emelie Dellby Svensk packar.



Fashiolista

 




Strul

Idag SKA jag bli klar med designen. MEn jag hade precis gjort klart headern och så blev den suddig på något sjukt störande sätt... Så jag måste göra om hela jä*la grejen. E lite sur nu. Sen blev jag också väldigt arg för att jag inte anmälde mig till att få en gratis design av en jäätteduktig tjej. Nu är tiden ute och jag ångrar mig så!
Fan, Fan, Fan. Therese
Ha en bra dag...

Designfix

Jag håller på förfullt med designen, men ni får vänta en stund till. Sitter just nu och ritar loggan till headern. Hoppas verkligen att det kommer bli snyggt!
Kram

Bloggriket


9 Augusti

God morgon sunshines, även om det är mulet och duggar här. Om fyrtiofem minuter kommer pappa och hämtar mig. Tyvärr är det tandläkaren vi ska till... Läskigt, jag är alltid lika rädd att behöva laga ett hål. (Har nämnligen aldrig gjort det.) Och idag känns det verkligen som om det kommer bli så. Inte kul. Sen ska jag säkert också få en tid när jag ska operera bort min hajtand. Ja, ni vet ju kanske att hajar har två rader med tänder. Och jag har två tänder uppstickandes i gommen bakom tandraden. Så den ska bort - Jag vill inte!
Vad ska ni göra idag? Kram


“Are we to paint what's on the face, what's inside the face, or what's behind it?”



Denna lilla teckning skissade jag i början av sommaren hos mormor. Jag blev väldigt nöjd med huden och tyckte ögonen blev ganska fina iallafall. Däremot vill jag döda munnen... Men jag kan nog ändå inte göra den bättre. Håret var tyvärr väldigt slarvigt gjort.Vad tycker ni? Jag blev faktiskt ändå ganska nöjd. Jag brukar inte skissa så mycket.
Bilden är av en tjej i en tidning som mormor hade. Ritad med Blyerts - 2B, 4B och 6B.

Och jag måste byta header.

Optikern avklarad plus att jag och mamma halkade in på lindex och köpte två söta toppar. Hemma så åt vi en massa grejer. Jag är helt proppmätt. Det var kyckling och det var avocado och det var bröd och det var sallad och det var mer... Haha. Har tittat igenom H&M katalogen nu och ritat lite hjärtan runt olika saker.
Kram



Nikon D3100.

Stockholm

Det var en jobbig natt. Men nu är jag iallfall ganska utvilade efter sju timmars sömn. Men vet ni vad jag är med? Jag är i stockholm... Kalla stockholm. Men lite skönt kan jag erkänna att det är iallafall. Idag ska jag åka på koll till optikern. Jag ska vara där kvart över ett eller något så jag måste gå till mamma nu.
Ha en bra dag, Kram


Mot stockholm

Om en kvart åker vi från vår älskade lägenhet. Nästan allting är packat och klart och nu är det bara det sista kvar. Planet går någon gång vid nio vilket gör att vi är hemma strax efter tolv. Sent och jobbigt. Då vill man bara sova.
Kram, vi hörs imorgon. Men då från min egen dator i stockholm.


Mallorca 2011


2011-08-07 Hemmåt

JAG VILL INTE
Sommaren har gått så himla fort. Jag vet, så säger man alltid. Nä man har roligt går det ju snabbt. Men nu menar jag det på riktigt. Sommaren har gått ovanligt fort förbi. För var det inte bara för några veckor sedan man funddrade på vilken klänning och vilka skor som skulle passa till avslutningen. Nu helt plötsligt är det till skolstarten man ska hitta kläder. Men det jobbiga är att när jag åker hem från Mallorca så är det som bekräftat. Då vet jag liksom. Då är sommaren slut.

Men först är det ju att tänka på packningen. Vad som ska hem och vad som ska stanna. När jag då snart har fixat det så ska jag gå ut i den sjukt heta solen. Försöka lägga till det sista på brännan. Nja, brännan som ni kommer att fnysa åt när jag kommer hem. Har inte du varit utomlands? Borde inte du vara brun som en pepparkaka?
Nja, jag har varit riktigt dålig på det hållet den här sommarn.
Sen ska jag försöka få med Aronssons till Jungel Parc en sista gång också. Men man vet ju aldrig hur det går.
Chau.




Oredigerad.
Slarvig bild tagen 5 August. Bara för att visa att än har inte alla knoppar slagit ut. Än är det faktiskt inte höst!

Blouse

Om bara några minuter går vi mot hamnen där vi ska äta middag med Filippa, Manfred och Lotte. Vi ska prova den nyöppnade restaurangen som ingen utav oss har varit på. Spännande, hoppas den är bra!
Ikväll har jag på mig ett par shorts i denim med flätat skärp. Ett enkelt nudefärgat linne och min nyinköpta kofta/blouse. Jag hittade min favoritbloggare som också har den. HÄR.
Kram

2011-08-06 Sista hela dagen



Fy fan. Imorgon går planet hem och det ska jag inte med! Jag vill stanna här i vår lägenhet och ta ett sommarlov till.

Idag är det soligt och lagom varmt. Men just nu ligger lite rester av tunna moln kvar över himlen. Ikväll ska vi antagligen äta middag med Filippas familj men dagen är inte planerad än. Hoppas hon och Viktor och Manfred kanske kan följa med till Jungel Park. För de är något jag vill göra innan jag åker hem.
Kram

Chicago

Efter middagen som bestod av pizza, kycklingvingar, nachos och pasta så tittade vi på musikalen/filmen Chicago. Den var faktiskt rätt så bra! Cool dans och sång tycker jag. Men nu ska jag väl lägga mig och läsa lite. Fösöka få slut på mitt kliande i ögat. Sjukt irriterande.
God natt



Oredigerad. Nikon D3100

Kvällen

Duchat och fixat till mig nu. På, är min nyinköpta T-shirt med sliten USA-flagga. Även fast vi bara stannar hemma för fredagsmys. Så vi ska äta nu. Ha det bra!

2011-08-05 Palma de Mallorca

Vi åkte in till staden Palma och tittade in på H&M och Zara. Hittade tre plagg som jag ska försöka knäppa lite kort på sen, jag vet bara inte vem som ska ta bilderna. Det blir lite svårt... Men ska försöka fixa det.
Vi åt även lunch inne i stan och jag tog en melon och skink-sallad med en avocado till. Det var jättegott faktiskt. Men nu ska jag hoppa i poolen. Å vad det ska bli skönt...
Kram


Sova bort förkylningen

Snooker Cafe åt vi middag på ikväll. Nachos att dela på till förrätt och en god köttbit med pepparsås efter det. Supergott! Men nu ska jag hopa ner i sängen och försöka få bort min eländiga snuvva! Sommarförkylning? Hm...
Kram - God natt


4 av 5 toast! Typ...


Hejdå Mattias och Hanna

Har legat och läst i den sista solen. Det är ju den härligaste. Det blir inte för varmt och inte för kallt - Helt perfekt. Men man blir lite pömsig, så snart ska jag hoppa in i duschen och pigga upp mig lite.
Idag så låg vi vid poolen på förmiddagen och sedan åt vi lunch på Terassen. Efter det så blev det Jungel Park med höghöjdsbanan. Men såklart så var det något som skulle hindra det! Det var bara jag, Elin och Hanna som skulle kör. Och Hanna och Elin var för små för den stora banan och jag för stor för den lilla. Så kul för mig att gå den stora ensam. Så nej, där gick jag bredvid dom och guidade. Men fy vad man blev avundsjuk. För deras bana verkade rätt kul också!
Ikväll vet jag inte vad som händer. Men om fem minuter så åker Mattias och Hanna iallfall.
Kram



Hehehe...

2011-08-04 Fan, vi åker hem på Söndag

I söndags kom då Hanna och hennes pappa Mattias. Hanna är lika gammal som Elin så det var ju rättvist att hon också fick någon att vara med. Men dom åker iallfall hem idag. Antagligen får dom då bestämma vad som ska göras deras sista dag här. Hoppas dom väljer höghöjdsbanan! Vill faktsikt åka och prova den. Hoppa från gunga till gunga i träd! Sålänge tar jag och lägger mig vid poolen med sällskap av min bok.
Kram


2011-08-03 Aqualand var en besvikelse

Idag var vi och testade det nya vattenlandet strax utanför Palma. Enligt dom själva skulle det vara det största i hela Europa. Men jag vet inte om det kändes så... Men vi kom iallafall dit och utifrån såg det superkul ut. Men väl inne så tröttnade vi ganska snabbt. Det fanns bara ungefär, få se - 1, 2 , 3, 10 atraktioner. Men inte en enda utav dom pirrade i magen ens. Då har man inte lyckats... :(
Men dagen var okej iallfall. Filippa, Vicktor och Manfred var med, och det var ju kul. Men ingen utav dom var så glad på hemvägen heller. 
Kram


Två frågor

Louise om ...:

Hej Emelie!
Jag gillar din blogg och läser den ofta :)
Men jag har en fråga, vilken stilmall andvänder du??
Den är väldigt cool :)
Och har du pro eller bas?
Är bara nyfiken <3
Din blogg är så fin, så det borde vara pro ;)
Många kramar louise

Svar: Å nej! Nu kommer frågan ja.... Men hur fan vet man vad man använder för stilmall? Jag kan ingenting om sådant utan jag bara provar mig fram! Haha, och pro har jag tyvärr inte. Då trodde jag reklamen försvann? Aja, du får ta och fråga någon annan!
Men du jag blir otroligt glad av dom raderna jag förstår! Tack <3

Linn om 2011-08-01 Vi switchar månad...:

Hej Emelie ! Jag är 13 år och skulle vilja börja med dans ( gärna tävlingsdans) Går det att börja nu för mig ? eller är det för sent ?
Om du skulle svara på den här frågan så skulle jag gärna vilja ha lite förslag på hemsidor jag kan titta och anmäla mig på ! Jag skulle bli ENORMT tacksam för svar !
PS: due jätteduktig !! :D

Svar: Om du vill börja på dans - börja på dans! Jag menar, det är ju ett intresse och ingen ska hindra dig från att göra det du tycker är roligt. Och ålder spelar ingen roll! 13 låter ju helt normalt. Och tävlar gör folk i alla åldrar! Så det är klart du kan tävlingsdansa.
I stockholm finns det fyra dansskolor med tävlingsdans som jag kommer på. Min danskola Stockholm Dance Crew (Alvik), Kindahls Dansskola (Vällingby), Tony Irving Dance academy (liljeholmen) och Flex dansskola (Vallentuna).
Men såklart vill vi ha dig hos oss! Mitt råd är isåfall att du kontaktar Emma Hedlund eller Sofia Hernborg på facebook! Kram

...

Skrev precis ett rätt långt inlägg men precis innan jag skulle publicera så behövde pappa låna sin dator. Så jag gick ifrån den och sa att han inte fick radera det jag hade skrivit. Men det gjorde han av misstag. Vilket då inte var hans fel, men min lust att blogga rann av mig på en sekund. Att skriva allt igen är inget alternativ just nu. Ledsen, kanske skriver efter middagen när jag lugnat ner mig lite. Jag måste vara sjukt trött som bryter ihop för en sån sak.

2011-08-01 Vi switchar månad...

God morgon. Filippa kommer hit om en liten stund. Hon ska sova över här inatt eftersom Manfred och Lotte ( hennes föräldrar ) ska åka till andra sidan ön och bo där en natt. Mysigt för dom! Men vi får det nog bra vi med.  Vad ska hända hos er idag? Kram!<3



Söt Filippa på guppig båt.

RSS 2.0