Svar från DansFrågestunden


När började du dansa? Har du filmer när du dansar? Kan du visa dom då? :) KRAM

Svar:
Jag började dansa hösten 2009 - för två år sedan! längre ner finns en film från SM 2011 i Freestyle och från Hiphop i guld. Där improviserar jag. Kram

Hur mycket tränar du och stretchar?

Svar:
Den här vårterminen som varit nu så tränade jag cirka 11 timmar disco, Street, jazz och freestyle. Strechar gör jag inte ofta! Pinsamt är det. Vighet är inte min starka sida, kan faktiskt inte gå ner helt i varken splitt eller spagat. Däremot "stretchar" jag ju när jag kickar och hoppar splitt/spagat-hopp. Och det gör jag lite oftare.

Hur länge har du tävlingsdansat ? :)

Svar:
Som jag sa innan så började jag dansa hösten 2009, och samma termin bara efter någon månad så dansade jag min första tävling!

Vika dansstilar har du dansat?

Svar:
Hum, nu får jag tänka efter: Disco, Street, Disco Freestyle, Jazz, Ballett, House, Modernt och Show. Fler kommer jag inte på just nu...

Gör du dina danser själv?

Svar:
Nej det kan jag inte säga att jag gör i Disco iallafall. I singel, freestyle och grupp har Sofia Hernborg gjort mina/våra danser. I par har vi improviserat oss till stegen men fått ganska mycket hjälp också. I hiphop så gör vi nästan bara stegen själva i par. I singel gör jag egna slingor men improviserar mest.

1. Finns det några dräkter på tävlingarna som du tycker är jättesnygga?
2. Hur kan du improvisera så bra på hiphoppen?
3. Kan inte du visa några steg som kommer vara "inne" i discovärlden till hösten?
4. DU ÄR JÄTTEDUKTIG!

Svar: 1. Svenska dräkter är jag inte jätteförälskad i direkt. Jag tycker att det är så sjukt tråkigt med lack och paljett. Så de dräkter jag tycker är fina är dom lite mer norskinspirerade!:)
2. Haha, vilken komplimang! Tack så mycket. Jag vet faktiskt inte, jag tror att jag inte är så himla rädd för att det ska gå fel. Om du bara ger dig fan i det så kommer det gå! Dansa till olika sorters låtar och bara låt det strömma ur det med helt puckade steg!
3. Haha, ber du MIG om det!? Men om jag nu ska försöka svara så följer inte jag dom Svenska "Inne-stegen" utan jag kollar på norska videos och hämtar inspiration. Så då kanske jag följer "modet" hos norskorna! Haha ;)
4. Du vet inte hur glad jag blir!, TACK TACK TACK! <3

1. Hur många dagar i veckan tränar du dans?
2. Vilken dansstil tycker du är roligast?
3. Vad är ditt största mål inom dansen?
4. Vem har sytt dina fina dräkter?
5. Fin blogg kram! :D

Svar:
1. Tränar och tränar. Nu är det ju sommarlov och jag försöker faktiskt bara vila upp mig och ta det lugnt. Men under vårterminen tränade jag fyra gånger i veckan cirka elva timmar.
2. Jag tycker att det är mycket roligare att träna disco än hiphop men tävlingarna är ungefär samma. Sen älskar jag verkligen modern hiphop! Men det är verkligen som att välja mellan mamma och pappa! ( I mitt läge iallafall ...)
3. Det är en riktigt bra fråga som jag inte har ställt mig på riktigt än. Jag tror att mitt mål inom tävlingsdansen är att dansa i en VM final. Helst i Disco Freestyle tror jag. Allmänt om dans har jag verkligen ingen aning om. Jag vill nog utvecklas inom den moderna stilen när jag slutat tävla. Då vill jag bara dansa efter känsla och det jag brinner för.
4. Tack för ordet "fina" ;) Men min singeldräkt som jag endast använde en halv dag på SM den har en sömmerska som heter Anita i Solna gjort! Hon är sjukt duktig så henne rekommenderar jag starkt. Min freestyledräkt är sponsrad av företaget "Discostyle". Dom sponsrar bland annat Isa Tengblad, Karolina Janhager och Louise Holm. Och gör superfina dräkter! Du kan även beställa design därifrån!
5. Tack det värmer! :)

1. Vad har du för "idoler" inom dansen och varför just dom?
2. Hur ska man göra för att ta upp sig från guld till Star, om man är en i mängden men som typ alltid åker ut innan final eller innan pricken...

Svar:
1. Jag tror inte på att en människa kan vara helt perfekt. Min idol är på låtsas och en blandad ras av flera sjukt duktiga dansare. På så sätt får idolen alla egenskaper som jag önskar mig och vill träna mig till.
2. Det där är en sjukt jobbig situation och jag har inget bra svar på den. Hitta bara något som gör dig speciell som dansare så att flera domare och dansare lägger märke till dig. Kanske göra om din dans till lite nyare och fräschare? Jag vet faktiskt inte...

Tack för alla frågor och jag hoppas att ni har fått hyfsade svar! KRAM


Kommentarer
Postat av: louise :D

kan du inte lägga in fler videos på när du dansar ? :D

hade varit jättte kul för att du är super duktigt!

önskade att jag skulle kunna dansa som du! <3

2011-07-23 @ 00:26:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0